Gustav gym

In samenwerking met Kuub architecten heeft studio MRA een ontwerp gemaakt voor een high-end sportschool. Deze sportschool is gesitueerd op de begane grond van een appartementengebouw aan de Amsterdamse Zuidas.

Het was de vraag om een sportschool te ontwerpen waarbij een onderscheid gemaakt werd tussen een ‘hard zone’ voor krachtsport en een ‘soft zone’ voor cardio en yoga. De entree van de sportschool is centraal gesitueerd. Hierachter ligt de ‘wet zone’ met kleedruimtes, douches en sauna’s. Het peil van de opgeleverde vloer was gelegen op 1 meter onder het maaiveld. Dit gaf ons de mogelijkheid om de vloeren op verschillende hoogtes te ontwerpen. Door deze hoogteverschillen worden de zones gedefinieerd en ontstaat een dynamisch vloerlandschap. Door optimaal gebruik te maken van de hoogtes was het ook mogelijk om de kleedruimtes boven elkaar te plaatsen.

Als basis voor het ontwerp is het rauwe karakter van de betonnen constructie van het gebouw gebruikt. Vervolgens is er gezocht naar een subtiele balans tussen het brute beton en meer verfijnde interieur. Een houten loper vormt de verbinding tussen de verschillende zones. Deze verschillende zones hebben elk een eigen karakter dat met verschillende materialen wordt benadrukt.

Interieur
Opdrachtgever: Gustav Gym
Functie: sportschool
Grootte: 920m2
Periode: 2016
Ontwerp: Kuub architecten ism Studio MRA
Status: gerealiseerd
Foto’s: Marcel van der Burg